Türk Dünyası

Unilever Food Solutions, 2024’te Türkiye’de geleceğin menüleriyle büyük bir iz bıraktı – Haber Güncel

UFS tarafından hazırlanan “Geleceğin Menüleri Trend Raporu” sektörde büyük ilgi uyandırdı. Dünyanın dört bir yanından 250 şefin çalışmaları ve geleceğe dair öngörüleri doğrultusunda oluşturulan ve 1600’den fazla şefin çalışmalarının yer aldığı “Geleceğin Menüleri Trend Raporu” 2023 yılında sektöre yön veren bir çalışma olarak yayınlandı. Mart ayında yayınlanan “Geleceğin Menüleri Trend Raporu 2024” ise 14 Mayıs’ta Türkiye’de gerçekleşen lansman ile sektörde büyük ses getirdi.

UFS Türkiye, Orta Asya ve Kafkasya Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz ve UFS Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölgesi’nden sorumlu Pazarlama Lideri Didem Molay Sevin’in açılış konuşması ile başlayan lansmanda dünyaca ünlü şeflerin de konuşmaları davetlilere ilham verdi. Ödüllü yemek kitapları yazarı Asma Khan’ın “İyi Hissettiren Yiyecekler” trendi odağında hazırladığı özel reçete ve fermantasyon uzmanı Christian Weij’in hazırladığı başlangıç tabağı davetliler tarafından büyük beğeni topladı.

Gecenin en önemli misafirlerinden olan ve dünya çapında tanınan şeflerin de katılımıyla gerçekleşen lansman, Unilever Food Solutions Lider Şefi Osman Bahadır ve ekibinin hazırladığı lezzetli tabaklar ile zenginleşti. Knorr, Hellmann’s, Calve ve Carte d’Or gibi markaların ürünleriyle hazırlanan kokteyl atıştırmalıklarından ana yemeğe kadar tüm yemekler, davetlilere unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşattı.

“Geleceğin Menüleri Trend Raporu 2024” Türkiye için 5 trendi belirleyen Kantar araştırma şirketinin şefler arasında yaptığı araştırma sonuçlarına dayanılarak hazırlandı. Gecede, her trendin bir renk ve müzikle eşleştiği etkileyici atmosferde, şeflerin özel tabakları davetlilerin beğenisine sunuldu.

UFS Türkiye’nin davetlisi olarak gecede yer alan şef ve işletmecilere ilham veren Asma Khan, “Geleceğin Menüleri Trend Raporu” hakkındaki düşüncelerini paylaşarak, gelecekte yeme alışkanlıklarını değiştirmenin önemine vurgu yaptı. Fermantasyon uzmanı Christian Weij ise, düşük atıklı menüler oluşturmanın çevre için olduğu kadar mesleki açıdan da önemli olduğunu belirtti.

UFS Türkiye, Orta Asya ve Kafkasya Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz ise, geleceğin yemek trendlerini belirlemede etkili olan “Geleceğin Menüleri Trend Raporu”nun sektöre yön verdiğini ve geniş kapsamıyla dikkat çektiğini belirtti. Ayrıca, önemli şeflerin desteğiyle raporun uygulanabilirliğinin kanıtlandığını ve gelecek etkinliklerde trendlerin daha fazla şeften yorumlanacağını vurguladı.

Unilever Ev Dışı Tüketim markası, gastronomi sektörüne lezzet, kolaylık ve besin değerini dengeli bir şekilde sunarak en iyi sürdürülebilir malzemeleri tedarik ediyor ve şeflere eğitim ve destek sağlıyor. Bu amaçla, Unilever Ev Dışı Tüketim markası dünya çapında profesyonellerin oluşturduğu ağıyla çalışmalarını sürdürmekte ve sektörde öncü konumunu korumaktadır.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu