Türk Dünyası

Türkiye’de Rekor Sıcaklıklar! Hazır Olun – Son Dakika Haberleri

Türkiye’de Hava Sıcaklıkları ve Yağışlar Artacak

Türkiye’de iklim değişiklikleri konusunda yapılan araştırmalar, gelecekte hava sıcaklıklarının artacağını gösteriyor. Ulusal bir araştırma enstitüsü olan Türkeş tarafından yapılan çalışmaya göre, Akdeniz havzasında yer alan Türkiye’de yaz sıcaklıklarının 5 ila 7 derece artması ve yıl boyunca ortalamaların 3 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Türkeş tarafından yapılan açıklamada, bu sıcaklık artışının yanı sıra yağış rejiminin de değişeceği vurgulandı. Şiddetli yağışlar ve aşırı gök gürültülü sağanakların daha sık görüleceği belirtilirken, bu durumun sel, taşkın ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Gelecekte Türkiye’nin daha sıcak ve yağışlı bir iklimle karşılaşacağı üzerinde duran Türkeş, bu değişikliklere karşı önlem alınması gerektiğini vurguladı. İklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek ve olumsuz sonuçları önlemek için gerekli adımların atılması gerektiğini belirten Türkeş, geleceği şekillendirebilmek için hepimizin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Bu haber ACM Cyprus tarafından yeniden yazılarak derlenmiştir. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu