Türk Dünyası

“Science for Advancement YouTube Channel and Short Video Contest” Award Ceremony – BRTK “İlerlemek İçin Bilim YouTube Kanalı ve Kısa Film Yarışması” Ödül Töreni – BRTK

Avrupa Komisyonu’nun desteklediği “Bilimle Daha İleri” konulu yarışma serisinin dördüncüsü olan “Youtube Kanalı ve Kısa Video Yarışması” ödül töreni gerçekleştirildi. 42 okuldan 76 farklı ekip tarafından hazırlanan deney videoları arasından seçilen 4 okula, çok amaçlı spor tesisleri ödülleri verildi.

Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçekleştirilen ödül törenine Milli Eğitim Bakanlığı Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Cengiz Uzun, Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Çözüm Destek Birimi İşbirliği Müdürü Stephan Simosas ve ödül alan okulların öğrenci, öğretmen ve okul müdürleri katıldı.

Ödül töreninde konuşan Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Çözüm Destek Birimi İşbirliği Müdürü Stephan Simosas, Bilimle Daha İleri Yarışması’nın genç yeteneklerin bilim anlayışlarını geliştirdiği bir platform olduğunu belirtti. Simosas, bilimin keşiflere açılan bir kapı olduğunu ve yarışmanın öğrencileri deneylerin dünyasına teşvik ettiğini vurguladı.

Avrupa Birliği olarak genç insanların zihinlerine yapılan yatırımlarla daha yenilikçi, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir toplumun temellerinin atıldığına inanıldığının altını çizen Simosas, öğrencilerin yaratıcılığı ve uzmanlığının bu yarışma sayesinde ortaya çıktığını ifade etti.

Ödül törenine katılan Milli Eğitim Bakanlığı Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Cengiz Uzun ise, Avrupa Birliği ile yapılan bu yarışmanın okulların gelişimine katkı sağladığını belirtti. Uzun, laboratuvarların aktif kullanımıyla öğrenci girişimciliği ve gelişiminin desteklendiğini ve pozitif bilime olan desteğin arttırıldığını ifade etti.

Ödül töreninde birincilik ödüllerini kazanan okulların yanı sıra jüri ve halk oylamasıyla belirlenen özel ödüllerin de sahipleri belli oldu. Tüm katılımcıları tebrik ediyoruz.

Bu haber bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu