Ekonomi

Rusya’nın ikinci büyük borsasından iflas iddiaları konusunda açıklama

Rusya’nın yabancı hisse alım satımında uzmanlaşmış ikinci büyük borsası St. Petersburg Borsası (SPB Borsası) mali durumunun istikrarlı olduğunu ileri sürerek iflas başvurusunda bulunduğu yönündeki haberleri yalanladı.

Günün erken saatlerinde medya kuruluşları, borsanın iflas başvurusunda bulunduğunu gösteren 24 Kasım tarihli tahkim mahkemesi başvurularını bildirdi. Görünüşe göre belgelerde başka hiçbir ayrıntı sağlanmadı.

Moody’s’ten İsrail’e uyarı: Savaşın günlük maliyeti yüz milyonlarca dolar!

İflas raporları, SPB Borsası’nın Moskova’da listelenen hisse senetlerinin Pazartesi günü kısaca yüzde 30’dan fazla çöküşüne neden oldu. Hisseler daha sonra toparlanarak gün içinde yüzde 11 civarında düşüş yaşadı.

Borsanın basın servisi , “SPB Borsası iflas başvurusunda bulunmadı” dedi. “SPB Exchange’in istikrarlı bir mali durumu var ve herhangi bir iflas belirtisi yok.”

Kasım ayı başlarında Rus finans kurumu, ABD yaptırımlarının son turuna dahil edildi ve bu duyuru, ticaretin askıya alınmasına neden oldu. SPB Borsası o dönemde kısıtlamaların müşterilerin varlıklarını etkilemeyeceği konusunda ısrar etmişti.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu