Türk Dünyası

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 1 Mayıs Taksim için İzin Vermeyeceğim

İstanbul için 1 Mayıs hazırlıkları başladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ etkinlikleri ile ilgili Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, 1 Mayıs’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanmaya başlandığını ve 2009 yılında resmi tatil ilan edildiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, işçi haklarının korunmasına öncelik verildiğini vurgulayarak, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin demokratik bir hak olduğunu ancak toplumun huzurunu, güvenliğini ve kamu düzenini aksatmaması gerektiğini söyledi.

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri için yapılan 103 ayrı etkinlik müracaatına izin verildiğini belirten Yerlikaya, İstanbul’un önemine dikkat çekerek, şehirde geniş güvenlik önlemlerinin alınacağını ve toplam 42 bin 434 polisin görev yapacağını açıkladı. Taksim Meydanı’nın toplantı ve gösteri yürüyüşleri için uygun olmadığını belirten Yerlikaya, terör örgütlerinin 1 Mayıs’ı eylem ve propaganda sahasına dönüştürmelerine asla izin verilmeyeceğini söyledi.

Bakan Yerlikaya, emeğin kutsal bir kavram olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin emekçileri sayesinde var olduğunu ifade etti. İstanbul Valiliği’ne başvuran konfederasyon ve sendikaların belirli sayıda temsilcisinin anıta çelenk koyabileceğini ve basın açıklaması yapabileceğini belirterek, 1 Mayıs’ın huzur ve güven ortamında kutlanacağını aktardı.

Bu haber bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu