Kıbrıs

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün KKTC’ye geliyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün KKTC’ye gelerek 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılacak. Erdoğan’ın uçağı, tamamlanan Yeni Ercan Havalimanı’na iniş yapacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez ülkelerine yaptığı resmi ziyaretin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geçecek. Yeni Ercan Havalimanı’nın açılış törenine katılacak ve ardından Cumhurbaşkanlığı’na gidecek. Burada yapılacak karşılama töreninin ardından Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya gelecek.

Daha sonra Erdoğan, Lefkoşa Atatürk Anıtı önündeki törene katılacak. Tören sırasında Anıt Özel Defteri, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanacak.

Erdoğan ayrıca Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki Resmigeçit Töreni’ne katılacak. Tören, İstiklal Marşı’nın okunması, bayrakların çekilmesi, tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanmasıyla başlayacak. Yavuz Çıkarma Plajı’ndan getirilen bayraklar, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teslim edilecek. Tören, Cumhurbaşkanı Tatar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarının ardından halk dansları gösterisi ve resmigeçitle sona erecek.

Erdoğan’ın törenin ardından akşam saatlerinde adadan ayrılması bekleniyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu