Kıbrıs

Rum Protestocular Lokmacı Sınır Kapısında Geçişleri Durdurdu

Rum Eylemciler Lokmacı Kara Geçiş Kapısında Eylem Yaptı, KKTC’ye Geçişler Durdu

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı protesto etmek amacıyla Rum eylemciler Lokmacı Kara Geçiş Kapısında bir eylem gerçekleştirdi. Polis Basın Subaylığı’nın açıklamasına göre, Rumların yaptığı eylem sonucunda Lokmacı Kara Geçiş Kapısında GKRY Bölgesinden KKTC’ye geçişler durdu.

Eylemcilerin protestosu nedeniyle KKTC’ye yapılan geçişlerin durmasının güvenlik gerekçeleriyle alındığı belirtildi. Polis yetkilileri, eylemde herhangi bir olayın yaşanmadığını ve güvenlik önlemlerinin alındığını ifade etti.

Lokmacı Kara Geçiş Kapısı, iki toplumlu Kıbrıs müzakereleri sürecinde önemli bir rol oynayan bir nokta olarak biliniyor. Her iki toplum arasında geçişleri sağlayan kapı, Kıbrıs adasının bölünmüş olan bölgelerini birbirine bağlamaktadır.

Rum eylemcilerin bu eylemi hakkında resmi makamlardan herhangi bir açıklama yapılmazken, Lokmacı Kara Geçiş Kapısında güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtiliyor. KKTC yetkilileri ve güvenlik güçleri duruma müdahale etmek için tedbirler alırken, eylemcilerin talepleri ve eylemin süresi hakkında bilgi verilmedi.

Öte yandan, eylemcilerin eylemi KKTC’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı protesto etmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtiliyor. Bu bayram, 1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı’nı kutlamak amacıyla her yıl KKTC’de anılmaktadır.

Yakın zamanda gelişmeler yaşanması beklenen konuyla ilgili resmi makamlardan yapılan açıklama ise henüz gelmedi. Eylemin ne zaman sona ereceği ve geçişlerin tekrar başlayıp başlamayacağı konuları da bu açıklamalarla netleşecektir.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu