Son Dakika

“Pulitzer Ödüllü Kanadalı Gazeteci Babasının Kilise Okulu Anılarını Paylaşıyor”

Kanada’da Yerli Çocukların İstismarını Konu Alan Haber, Pulitzer Ödülü Aldı

Kanada’da, Okanese First Nation Topluluğu üyesi gazeteci Connie Walker ve ekibi, “Stolen: Surviving St. Michael’s” isimli haber ile dünyanın en prestijli medya ödülü olan Pulitzer Ödülü’nü kazandı. Haberde, Kanada tarihinin en büyük çocuk istismarı skandallarından birini konu alan yatılı kilise okulları hakkında bilgiler yer alıyor.

Walker, “en iyi sesli habercilik” dalında aldığı 2023 Pulitzer Ödülü hakkında, “Hala şokta gibi hissediyorum. Bu çok şey ifade ediyor. İnanılmaz bir onur. Bu hikayeleri bizimle cesurca paylaşan tüm insanları düşünüyorum. İnsanlar bu hikayeleri bilmeli. Artık daha fazla insan duyacak.” açıklamasında bulundu.

Ülkede 1880’lerin başında açılan yatılı kilise okulları, sonuncusu 1998’de kapatılmıştı. Okullara, 150 binden fazla yerli çocuk, ailelerinden zorla alınarak yerleştirilmişti. Bu okullarda çocukların büyük bölümü rahip, rahibe ve diğer öğretmenler tarafından fiziksel, cinsel ve psikolojik şiddet gördü ve istismara uğradı. Ayrıca bazı çocukların üzerinde tıbbi deneyler yapıldığı da belirlendi.

Kanada Federal Hükümeti, binlerce çocuğun açlık, soğuk ve hastalık sonucu hayatını kaybettiği yatılı kilise okullarında yaşananların ardından mağdurlardan resmen özür dilemişti. Pulitzer Ödülü, 21 farklı başlıkta çalışmalar yapan gazetecilere veriliyor.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu