Türkiye

Patates fiyatları yükseliyor: Tarım ürünlerinde azalma devam ediyor – Ekonomi Haberleri

Türkiye’de fiyatları sürekli yükselen sebzelerden biri olan soğandan sonra patatesin de fiyatı artıyor. Son haftalarda soğan fiyatları hızlı bir şekilde artarak kilosu 30 liraya kadar çıktı. Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, patatesin üretiminin kuru soğana göre daha geç olduğunu ve dolayısıyla depolardaki patateslerin tükenmeye başladığını açıkladı. Patatesin kilosu da 15 liraya kadar yükseldi.

Yakın zamanda fiyat artışı beklenen bir diğer ürün ise domates. Hem ihracatın başlaması hem de seralar arası geçiş dönemi olması nedeniyle market fiyatı 20 lira olan domatesin fiyatının artabileceği belirtiliyor.

Nisan ayındaki iyi yağışlar sayesinde üreticiler, yaz aylarında sebze ve meyvelerin bol olmasını bekliyor ancak fiyatların istenildiği kadar düşük olmayacağı ifade ediliyor. Yüksel Tavşan, “Ürün artık tarladan bedavaya alınsa da tüketim bölgesine gelinceye kadar 4-5 lirayı bulur oldu. Yani 8-10 liradan aşağı perakendede ürün satılamaz. Satılırsa üreticimiz zarar eder” dedi.

Türkiye’de sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vatandaşlar alternatif ürünlere yöneliyor. Ancak, bu durumda da fiyatların artması kaçınılmaz hale geliyor. Uzmanlar, bu durumun önüne geçmek için üretim sürecinde yapılan hataların düzeltilmesi gerektiğini vurguluyor.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu