Türk Dünyası

Orman Yangını Çıkaran Terörist İçin İki Kez Müebbet İsteniyor – Türkiye’den Son Dakika Haberleri: “Teröriste Çifte Müebbet İsteniyor”

Adana’da Orman Yangını Çıkaran Şüpheliler Hakkında İddianame Kabul Edildi

Adana’da merkez Sarıçam ilçesinde 13 Ağustos 2022 tarihinde iki farklı ormanlık alanda çıkan yangınlar, terör örgütü PKK adına eylem gerçekleştirdiği belirlenen F.D. ve terör örgütüne fon sağladıkları iddiasıyla tutuklanan A.B. ve tutuksuz diğer 10 şüpheli hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın tamamlanmasıyla ilgili iddianame kabul edildi. Sanık F.D. hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, tutuklu A.B. hakkında 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer 10 sanık için ise 10’ar yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Belgeler, ifade tutanakları, tanık anlatımları, Sarıçam Orman İşletme Şefliği tutanakları, HTS, PTS, dijital veri inceleme kayıtları ve bilirkişi raporlarına dayanan iddianamede, F.D’nin Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince aynı suçlama yönüyle yargılaması süren R.B. ile birlikte tertiplediği orman yangınlarının PKK’nın talimatı doğrultusunda gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Ayrıca, F.D. ve diğer şüphelilerin terör örgütü PKK adına keşif ve eylem çalışmaları için para gönderdikleri ve aralarında bu paraları devretmek için organize oldukları iddia ediliyor.

Şüpheliler hakkında yürütülen detaylı soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame kabul edilerek Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülmeye başlanacak. Bu olay, bölgede etkili ve hızlı bir şekilde müdahale edilerek orman yangınlarının çabuk söndürülerek daha büyük felaketlerin önüne geçilmesi halinde yaşanmayabilirdi. Gelecekteki benzer olayların önüne geçebilmek adına alınacak tedbirlerin ve gerekli kontrollerin daha sıkı bir şekilde yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde, orman yangınları gibi doğal felaketlerin insan eliyle çıkartıldığı durumlar daha sık yaşanabilir. Bu iddianamenin kabul edilmesi, kamuoyunda orman yangınlarının ciddiye alınarak, gereken önlemlerin alınmasını sağlamak amacıyla atılmış önemli bir adımdır.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu