Dünya

“Nijerya, 3.500 Sudanlı Vatandaşı Tahliye Edecek”

Sudan’daki Nijerya vatandaşlarının tahliyesi için hükümet harekete geçti

NIDCOM Başkanı Abike Dabiri-Erewa’nın katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamaya göre, Sudan’da bulunan 3 bin 500 Nijeryalı vatandaş tahliye edilerek ülkeye geri getirilecek. Vatandaşlar otobüslerle Mısır’ın başkenti Kahire’ye götürülecek ve oradan da uçakla Nijerya’ya ulaştırılacaklar.

Dışişleri Bakanı Geoffrey Onyeama, Sudan’da devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden Nijeryalıların olmadığını söyledi. Tahliyeler sırasında öğrencilere ve kadınlara öncelik verileceği vurgulandı.

Sudan’daki Nijerya vatandaşları, ülkede artan çatışmalar ve şiddet olayları nedeniyle büyük bir tehlike altındaydı. Hükümetin bu hamlesi, vatandaşlarının güvenliği konusunda endişeli olan Nijeryalılılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Tahliye işlemi, Nijerya hükümetinin vatandaşlarının yurt dışındaki güvenliği konusuna ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Bu tür durumlarda hükümetin vatandaşlarına yardım etmek için acil olarak harekete geçmesi, ülkedeki diğer vatandaşlara da bir güvence sağlamaktadır.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu