Dünya

Meksika-ABD Sınırındaki Göçmen Kampında Çadırların Yakıldığı İddia Edildi

Meksika’da bulunan bir göçmen kampında yangın çıktı. Olay, ABD-Teksas eyaleti Brownsville şehri sınırına yakın olan Matamoros’ta meydana geldi ve Venezuela, Haiti ve Meksikalıların bulunduğu 2 bin kişilik göçmen kampında gerçekleşti. Yangının ölüme veya önemli bir yaralanmaya sebep olmadığı bildirildi. Yangın, çadırların üzerine benzin dökülmesi sonucu çıktı. Söylentilere göre yangını çıkaranlar, kendilerine oradan ayrılmalarını söyleyerek kaçtılar. Yangının sorumlusu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Meksika’da göçmenlere yardım eden Ayudandoles A Triunfar derneğinin yöneticisi Gladys Canas, yangından sonra yaptığı açıklamada, Meksika’da çetelerin bölgedeki göçmenlerin peşine düştüğü ve topraklarından geçmek için izin karşılığında para talep ettiğini iddia etti. Bu durum göçmenlerin yaşamını önemli ölçüde zorlaştıran bir faktör. Meksika federal hükümeti ile koordineli çalışan Tamaulipas Göçmen Enstitüsü Müdürü Juan Jose Rodriguez ise yangınlardan çetelerin sorumlu olduğuna dair hiçbir bilgiye sahip olmadığını açıkladı.

Göçmenler, ABD’ye yasal olarak giriş yapabilmek için ABD Gümrük ve Sınır Koruma Dairesinin (CBP) CBP One uygulamasında günlük 740 başvuru yapabiliyorlar. CBP yangınla ilgili açıklamasında, 18 Nisan’da Matamoros’taki bir köprünün güney tarafında toplanan yaklaşık 200 göçmenin ABD’ye giden tüm trafiği durdurduğunu ancak 2 saat sonra araç, 4 saat sonra ise insan akışının normal hale geldiğini vurguladı. Ancak açıklamada, kamptaki yangına ilişkin herhangi bir bilgi yer almadı.

Meksika ile ABD sınırındaki Ciudad Juarez kentindeki göçmen gözetim merkezinde 27 Mart’ta da bir yangın çıkmış, 40 kişi hayatını kaybetmişti. Meksika Federal Yargı Konseyi, üç Meksikalı göçmenlik görevlisi, bir özel güvenlik görevlisi ve bir Venezuelalı göçmenin, yangında ihmali ve dahli bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmalarına hükmettiğini açıklamıştı.

Sınırdan geçememe ve çetelerin tehditleri ile karşılaşma gibi zorluklar, Orta Amerikalıların ABD’ye ulaşma çabalarını engelliyor. Bu nedenle, Meksika federal hükümeti COVID-19 salgını sırasında ABD’nin baskısı sonucu göçü engellemek için kısıtlamaları artırmıştı. Ancak, sınıra yakın tesislerde tutulan sığınmacıların sayısı arttıkça, yaşam koşullarının zorlaştığı ortaya çıktı.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu