Teknoloji

Leopard 1A5 tankları için Ukrayna askerlerine eğitim programı açılacak.

Ukraynalı askerler, Danimarka, Hollanda ve Almanya’dan 100 adet Leopard 1A5 ana muharebe tankını kullanmak için eğitim alıyorlar. Danimarka Savunma Bakanlığı, 12 Mart 2023’te envanterinden çıkardığı tankları Ukrayna’ya bağışlama kararı almıştı. Eğitim faaliyeti, birleşik bağışın bir parçası olarak Şubat ayında duyurulmuştu.
Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen, Ukrayna’nın bu bağışı sabırsızlıkla beklediğini söyleyerek, Ukraynalıların eğitimlerini tamamlamasının bir başka büyük adım olduğunu belirtti. Poulsen, Ukrayna’nın mevcut ekipmanlarına çok iyi uyan bu tanklarla birlikte yedek parçalar ve mühimmatlar da tedarik edileceğini söyledi.
Danimarka ve Hollanda ayrıca Nisan ayında 14 adet daha Leopard 2A4 tankını Ukrayna’ya bağışlayacaklarını açıklamıştı. Bu tankların da 2024 başlarında Ukrayna’ya teslim edilmesi bekleniyor.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu