Güney Kıbrıs

Lefkoşa, 2030 Avrupa Kültür Başkenti adayı oldu

Lefkoşa 2030’da Avrupa Kültür Başkenti Olma Adaylığını Açıkladı

Lefkoşa, Pazartesi günü 2030’da Avrupa kültür başkenti olma adaylığını açıkladı. Şehrin belediye başkanı Constantinos Yiorkadjis, unvan için teklif verme kararının belediye meclisinin oybirliğiyle desteğini kazandığını söyledi. Ayrıca, ihaleyi hazırlamak ve koordine etmek için “Nicosia for Art” şirketinin ve eski Turizm Bakan Yardımcısı Yiannis Toumazis’in atandığını duyurdu.

Yiorkadjis, “Avrupa’daki son bölünmüş başkent, Kıbrıs’ın bin yılı aşkın bir süredir başkenti, Avrupa kültür başkenti unvanını üstleniyor” dedi. “Sonuçta bu, benzersiz kimliğinin temel özelliklerinden kaynaklanmaktadır: zamansız çoğulcu karakteri, zengin kültürel mirasının modern kültürdeki güçlü başarılarıyla uyumlu birlikteliği ve araştırmaya, yeniliğe olan bağlılığı, ve sürdürülebilir kalkınma için.”

Nicosia for Art’ın başkanı Giorgos Pamboridis doğrudan Lefkoşalılara seslendi. “Bu girişimde tüm Lefkoşalıların işbirliğini arıyoruz. Sanat için belediyenin ya da Lefkoşa’nın destekçisi olmaları yeterli değil, her Lefkoşalı’nın gerçekten katkıda bulunmasını istiyoruz, her Lefkoşalı’nın bunun kendi projesi olduğunu hissetmesini istiyoruz” dedi.

“Şimdiye kadar, Avrupa kültür başkentleri, bir şehrin ve çevresindeki bölgenin gelişmesinde, toplumsal uyumunda ve herkesi dahil etmede ve aynı zamanda yeni işler yaratmada kültür ve sanatı birleştirirken neler başarabileceğini defalarca gösterdi. uzun vadeli kalkınma planlamalarında,” dedi Toumazis. “Çok kültürlü Lefkoşa, onu unvan için ideal kılan tüm bu özelliklere sahiptir.”

Lefkoşa, Larnaka’nın Nisan ayında adaylığını açıklamasından sonra, Kıbrıs’ta 2023’te Avrupa kültür başkenti adaylığını resmen açıklayan ikinci şehir oldu. 2030, Avrupa Birliği’ne katılımdan bu yana ikinci kez Avrupa kültür başkenti Kıbrıs’ta olacak. İlk kez 2017’de, Baf unvan hakkını kazandığındaydı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu