Kıbrıs

Kıbrıs Türkü Neriman’a Ait Ev KKTC Sınırlarında

Rum Yönetimi, Alayköy’de ‘Neriman’ın Evi’ olarak bilinen bir Kıbrıslı Türk’ün evinin ara bölgede yer aldığını iddia ederek provokasyon yapmaya çalışıyor.

Sınır hudutlarının çok net olarak çizili olduğu bölgede, Rum Milli Muhafız Ordusu, mevzisine kamera konuşlandırarak KKTC’ye ait bölgeyi gözetlerken, Kıbrıs Türk tarfının kendi toprağında bunu yapmasını hazmedemiyor.

Adada böylesi provokasyonlara izin vermemesi gereken Birleşmiş Milletler Barış Gücü ise olaya seyirci kalarak Rum tarafını destekler pozisyonunu koruyor.

Tapu kayıtlarının da Rum iddialarına maruz kalan evin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprağı olduğunu ispatlamasına rağmen Rum Yönetimi bazı basın yayın organlarını kullanarak suçlamalarda bulunuyor.

“Görüntülerini izlediğiniz ev, KKTC sınırları içerisinde ve Neriman isimli bir Kıbrıslı Türke ait. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, buraya yönelik ihlalde bulunmaya çalışan Rum Yönetimine karşı halkın güvenliğini sağlamak ve ara bölge statüsünü bozmaya çalışanlara karşı gerekli tedbirleri almaya devam ediyor.

Bildik Rum yalanlarının aksine, bu bölge 1974’ten bu yana KKTC toprağı ve adadaki barışın teminatı olan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın koruması altında.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğüne yapılmak istenen herhangi bir ihlale ve oldu bittiye misliyle karşılık vermeye hazır.” BRT
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu