Son Dakika

Hindistan, 2.400 Sudan vatandaşını tahliye etti.

Hindistan vatandaşları Sudan’dan tahliye ediliyor

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Sudan’da yaşanan çatışmalar nedeniyle ülkelerinde kalmakta olan vatandaşlarının tahliyesine devam ediyor. Bugüne kadar 2 bin 400 Hindistan vatandaşı Sudan’dan tahliye edildi ve Suudi Arabistan’ın Cidde kentine ulaştı. Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar da Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Kaveri Operasyonu devam ediyor. Başka bir uçak daha Yeni Delhi’ye varırken 231 kişi evlerine güvenli şekilde ulaştı” ifadelerini kullandı.

Sudan’da yaşanan çatışmalar

Sudan’ın başkenti Hartum ve diğer şehirlerde 15 Nisan sabahı Sudan ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında silahlı çatışmalar başladı. HDK’nin orduya tamamen katılmasını öngören askeri güvenlik reformu konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık, sıcak çatışmaya dönüştü. Hindistan ve diğer ülkeler, vatandaşlarını tahliye etmek için çaba gösteriyorlar.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu