Son Dakika

Esnaf Bayramda 30 Milyar Liralık Ciro Bekliyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yıl Ramazan Bayramı tatilinin kısa olması nedeniyle seyahatlerin sınırlı olacağını ve insanların daha çok kendi evlerinde ihtiyaçları için alışveriş yapacaklarını söyledi. Bu durumun esnaf ve sanatkarlar açısından olumlu olduğunu belirten Palandöken, tüm sektörlerdeki esnafın Ramazan Bayramı için hazırlıklarını tamamladığını ifade etti. Bu yıl fiyatların yüksek seyrettiğini belirten Palandöken, vatandaşların alım gücünün daha düşük olduğunu fakat yine de bayram alışverişi yapacaklarını söyledi ve “herkes bayram alışverişi yapacağı için ekonomi ivme kazanacak” değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, bayramın yaklaşmasıyla birlikte çarşıda hareketliliğin başladığını söyledi fakat bu yıl Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle esnaf ve sanatkarların işlerinin düştüğüne dikkat çekti. İnsanları motive etmek için deprem bölgelerinde çarşılar kurulduğunu belirten Palandöken, ticari faaliyetlerin devlet desteğiyle başladığına işaret ederek esnafın rahat nefes alabileceğini söyledi.

Bu yıl 30 milyar liralık beklenen ciro ile yüzlerce sektördeki esnafın yüzünün güleceğini ifade eden Palandöken, özellikle küçük çocuklar için gelenek haline gelen bayramlık kıyafet ve ayakkabı alışverişlerinde, kolonya, şeker, çikolata gibi ikramlıklarda ve baklava gibi bayramın vazgeçilmez ürünlerinin satışlarında artış beklediklerini belirtti.

Palandöken, gıda fiyatlarındaki artışla merdiven altı üretimin çoğaldığına dikkat çekerek, vatandaşları bayram alışverişi yaparken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Hangi koşullarda üretildiği bilinemeyen merdiven altı ürünlerin insan sağlığını tehlikeye attığını söyleyen Palandöken, esnafımızın kendi yemediği ürünü müşterilerine yedirmeyeceğini belirterek, bayram alışverişlerinin adresinin her zaman mahalle esnafı olması gerektiğini vurguladı.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu