Güney Kıbrıs

Elam kaynaklı mülteci yasası kabul edildi.

Kıbrıs’ta Elam’ın Mülteci Yasası Değişikliği Meclisten Geçti

Elam’ın Mülteci Yasası’nda yapılan değişiklikle, tıbbi muayenelere rıza göstermeyen tüm sığınmacılar yetişkin kabul edilecek. Meclisten geçen değişiklik yasasına karşı çıkan milletvekilleri, Kıbrıs’ı uluslararası alanda sorunlarla karşı karşıya bırakabileceği konusunda uyardı.

Yeşiller Milletvekili Alexandra Attalidou, yasanın AB hukukuyla çeliştiğini ve yapılan testlerin güvenilir olmadığını belirtti. Akel Milletvekili Marina Nikolaou da AB ile ilişkilerde tehlikeli bir duruma yol açabileceğini dile getirdi. Nikolaou, çocuk haklarının korunmasından sorumlu kuruluşların da bu öneriye karşı çıktığını ifade etti. Ayrıca yasayı “psikolojik veya dini nedenlerle test yaptırmayı reddedenlere şantaj” olarak nitelendirdi.

Ancak Elam Milletvekili Sotiris Ioannou, yasanın göç sorununa katkı sağlayacağını savundu. Dipa Milletvekili Marinos Mousiouttas ise yasanın beyaz saçlı insanları reşit kabul ettiğini iddia ederek yasayı destekledi.

Avrupa Birliği İltica Ajansı (EUAA), “sığınma talebinin reddedilmesinin sadece tıbbi muayeneden geçmeyi reddetmeye dayandırılamayacağını” belirtiyor. Ayrıca üye devletlerin tıbbi muayeneyi reddedenleri yetişkinlere yönelik prosedürlerle ele alıp almayacağını dikkatlice değerlendirmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

BM Çocuk Hakları Komitesi ise “çocuk olduğunu iddia eden herkesin çocuk gibi muamele görmesi gerektiğini” belirtiyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu