Sağlık

Doktora gittikten sonra beyin kanaması geçirdiğini öğrendiği kafasını çarptığı olay 3 ay önce yaşandı. “3 Ay Önce Kafasını Çarptı, Beyin Kanaması Geçirdiği Anlaşıldı”

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde bir çocuk babası olan Kerim Akgül, 3 ay önce kafasını kapının üst eşiğine çarptıktan sonra denge kaybı ve odaklanma sorunu yaşadı. Hastaneye başvuran Akgül, yapılan tetkikler sonucu beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Daha sonra Elazığ’da özel bir hastanede Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Koparan tarafından başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi.

Akgül, ameliyatın sonuna kadar narkoz almadan hissettiğini ve bunun büyük bir avantaj olduğunu belirtirken, aynı zamanda ameliyatın her aşamasında doktorlarla konuşabildiğini söyledi.

Op. Dr. Mehmet Koparan, hastanın Tunceli’den geldiğini ve kafa travmasının sonucu beyin kanaması geçirdiğini söyledi. Koparan, Kronik subdural hematom ve bunların sonucunda gelişen beynin su dolaşımının bozulmasıyla ortaya çıkan normal basınçla hidrosefali şikayeti olan hastaların mutlaka aranması gerektiği konusunda ailelere ve hekimlere mesaj verdi.

Bu tür hastalıklarda erken teşhisin önemine dikkat çeken Koparan, “Bir tane çok küçük işlemlerle halledilecek bir şeyler halledilmekten uzak kalır” dedi.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu