Kültür & Sanat

DAÜ 25. Bahar Dönemi Oryantasyon Günleri 20-25 Şubat’ta

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 25. Bahar Dönemi Oryantasyon Günleri başlıyor.

Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü tarafından her akademik dönemin başında DAÜ’ye yeni kayıt yaptıran öğrencilerin karşılanmaları ve yerleştirilmeleri ile birlikte, uyum süreçlerinin desteklenmesi amacı ile düzenlenen etkinlik, Türkiye ve bölgeyi etkileyen deprem nedeniyle yenilenen akademik takvime göre 20-25 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, yeni öğrencilerin 1 Mart’taki 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi ders başlangıcına en iyi şekilde hazırlanmalarının hedeflendiği 25. Bahar Dönemi Oryantasyon Günleri kapsamında, çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.

Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Telsim Freezone’un iletişim sponsorluğunda gerçekleşecek DAÜ Oryantasyon Günleri programı kapsamında 20-25 Şubat tarihleri arasında yeni öğrencilerin KKTC’ye gelmelerinin ardından DAÜ’de konaklayacakları yurtlara yerleşmeleri sağlanacak. 20 Şubat 2023 Pazartesi günü İngilizce Yeterlilik Sınavı’nın birinci aşaması, 21 Şubat 2023 Salı günü ise ikinci aşaması yapılacak. Öğrencilerin sınav alanına ulaştırılmaları için yurtlar bölgesinden DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu’na ring seferleri düzenlenecek.

–KKTC’de Güvenlik Semineri verilecek

23 Şubat Perşembe günü, saat 14.00’te, DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda Polis Genel Müdürlüğü ve DAÜ Güvenlik İşleri Şube Amirliği tarafından yeni öğrencilere “KKTC’de Güvenlik Semineri” verilecek. Bu seminerin ardından yine aynı salonda saat 15.00’te de DAÜ Psikolojik Danışmanlık, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (DAÜ-PDRAM) “Üniversite Yaşamına Uyum: Güçlükleri Fırsata Dönüştürmek” konulu seminer verilecek. Bu seminerde, DAÜ Sağlık Merkezi tarafından da öğrencilere bilgilendirme yapılacak.

Öte yandan DAÜ Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi, Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Birimi tarafından da 23 Şubat Perşembe günü, 16.00-17.00 saatleri arasında, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda bir seminer verilecek.

-Kampüs ve Gazimağusa turları

Yeni öğrenciler için, 24 Şubat Cuma günü, saat 11:00’de kampüs turu düzenlenecek. Öğrenciler güney ve kuzey kampüslerini ziyaret edecekleri bu turda; öğrenim görecekleri fakülteleri, DAÜ Özay Oral Kütüphanesi’ni, Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nı, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nı ve DAÜ Deniz Tesisleri’ni gezme imkanı bulacak. Saat 14:00’te ise öğrenciler için Gazimağusa turu düzenlenecek. Öğrenciler bu turda Gazimağusa Surlariçi ile Kapalı Maraş bölgelerini ziyaret edecek.



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: BRTK

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu