Kıbrıs

Cumhurbaşkanlığı Bütçesi Genel Kurul’da Görüşülüyor

Meclis Genel Kurulu’nda 313 milyon 16 bin 800 TL olan Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşülmeye başlandı.

CTP Milletvekili Fikri Toros, Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerinde konuştu. Toros, son yıllarda yaşanan gelişmelerin İsrail’deki durum ile yeni bir boyut kazandığını belirtti. Rusya’ya uygulanan yaptırımların Türkiye’nin enerji ihtiyacı yerine gıda ihtiyacına odaklandığını ve deniz yetki alanlarındaki gerginliklerin ve Kıbrıs sorununun çözümünün olumsuz etkilenmemesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atina görüşmesine de değinen Toros, dostane bir yaklaşım sergilenmesini övdü. Kıbrıs sorununa dikkat çeken Toros, müzakerelerin tek gerçeklik olacağını, sürece Cumhurbaşkanı Tatar’ın müzakere yöntemlerini gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı.

Toros, karma evlilik çocuklarının vatandaşlıktan mahrum bırakılmasına karşı çıkarak, bu konuda harekete geçilmesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Tatar’ın Rum lideriyle görüşerek bu konuda adım atmasını beklediğini ifade etti.

Sonuç olarak, Toros’un brifingi sırasında Kıbrıs konusunda yaşanan gelişmeleri ve Cumhurbaşkanı Tatar’ın politikalarının eleştirisi dikkat çekti. Konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının zararına olacak süreçlerin yaşanmaması gerektiğine dikkat çekti. Konunun gelişmelerini yakından takip etmeye devam edeceğiz.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu