Güney Kıbrıs

Cezaevi birliği, mahkûmlar arasındaki çatışmanın ortasında personel yetersizliğine son verilmesi çağrısında bulundu

Pasydy sendikasının hapishane personeli kanadı Cuma günü, Lefkoşa hapishanesinde mahkumlar arasında çıkan bir çatışmayı dağıtırken üç gardiyanın yaralanmasını şiddetle kınadı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, olay gardiyanların ofisine de sıçradı ve arbede sırasında bir mahkûmun yardım istemek için masalarına koştuğu belirtildi.

Sendika, adalet bakanlığı ve cezaevleri dairesinin cezaevlerindeki personel yetersizliği ve aşırı nüfusla ilgili kronik şikayetleri ele almak için acilen harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Konuya nasıl devam edileceğini görüşmek üzere Salı günü üyeleri arasında acil bir toplantı yapılacağı sonucuna vardı.

Perşembe günü cezaevlerinde üç gardiyanın yaralanmasıyla sonuçlanan “acımasız” bir kavga çıktığına dair raporlar ortaya çıktı.

Ancak günün ilerleyen saatlerinde hapishane departmanından yapılan bir duyuruda kimsenin yaralanmadığı ve gardiyanların düzeni hızla sağladığı belirtildi.

Bakanlığın açıklamasına göre olay, saat 15.00 sıralarında güvenlik görevlilerinin hemen olay yerine gelmesiyle meydana geldi.

Mahkumlardan hiçbirinin yaralanmadığını ancak üçünün derhal disiplin cezasına tabi tutulduğunu ve izole edildiğini ekledi.

Açıklamada, daha fazla ayrıntı verilmeden, üç gardiyanın pratisyen hekimler tarafından ihtiyati değerlendirmeye alındığı ve birinin kas sorunu nedeniyle tıbbi izne ayrıldığı sonucuna varıldı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu