Kıbrıs

Avcı: Alkollü Sürücülere Daha Sert Cezalar İçin Düzenleme Önerisi – BRTK

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı ve Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu Üyesi Mehmet Zeki Avcı, alkollü sürücülerin geçen yıl 12 ölümlü kazaya neden olduğunu, trafik yasalarında aşırı alkollü sürücüye caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini belirtti.

Avcı, alkollü sürücülerin 2021 yılında 7 ölümlü kaza, 2022 yılında 8 ölümlü kaza ve 2023 yılında 12 ölümlü kazaya neden olduğunu ifade ederek, alkollü sürüş yasalarının caydırıcı olmadığını bu yüzden bu tür suçların yollarda daha tehlikeli olabildiğini ve ölümleri artırdığını söyledi.

Alkol oranının alkol yasal limitinin 10 katına kadar çıkabildiğini belirten Avcı, yasal olarak izin verilen alkol miktarının 50 miligram iken 425 miligram alkol tespit edilen ölümlü kaza bulunduğuna dikkat çekti.

Alkolün, sürücünün dikkatsiz değil, alkol tesiri altında olduğundan kaza yaptığına işaret eden Avcı, kanında alkol miktarı 50 miligram üzerinde olan sürücülerde algılama, refleks, tepki verme ve değerlendirme yeteneklerinde azalma başladığını belirtti.

Avcı, alkollü sürücülere caydırıcı cezalar verilmesini önererek, trafik yasalarında aşırı alkollü sürücüye caydırıcı cezalarla başlanması gerektiğini söyledi. Avcı ayrıca, sürücü nefesindeki alkol testinde 100 promil üzerinde bulunan durumun Trafik Suçlarının Davasız Halli ve Ceza Puanı Yasası kapsamı dışına alınması gerektiğini belirtti.

Yasal düzenleme yapılması gerektiği önerisinde bulunan Avcı, sürücünün göstereceği yerde el konulan araçlara ücret karşılığı belediye tarafından kelepçe takılmasını da önerdi.

Son olarak, alkollü sürücülere tek caydırıcı gücün Polis Genel Müdürlüğünün yaptığı denetimler olduğunu belirten Avcı, kazaları önleme görevi olan yetkili makamların, hükümetin, ilgili bakanlığın ve Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu’nun ivedi önlemler alınması gerektiğini vurguladı.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu