Güney Kıbrıs

Akel anma töreninde Devletin Hristofyas’ı onurlandırması gerektiğini söyledi

Dimitris Hristofyas için Anma Töreni Düzenlendi

Eski cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas için dördüncü yıllık anma töreni, Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulides ve diğer yetkililerin katıldığı Pazar günü düzenlendi.

Akel lideri Stefanos Stefanou, Strovolos’taki Ayasofya kilisesindeki kilise ayininde yaptığı konuşmada, Hristofyas’a saygılarını sundu ve önceki cumhurbaşkanları gibi devlet tarafından bir şekilde onurlandırılması gerektiğini söyledi.

Seçilmeden önce komünist partinin uzun dönem lideri olan Hristofyas’ın “çok sevdiği Kıbrıs’ımız için özverili ve büyük bir vatanseverlikle her şeyini veren” bir adam olarak tanınması gerektiğini söyledi.

“Demetris Hristofyas’ın da Devlet tarafından onurlandırılmaya hakkı olduğuna inanıyorum, çünkü cumhuriyetin tüm cumhurbaşkanları onurlandırıldı, en yüksek makamlara sahip olmayan politikacılar bile kamu binalarına, stadyumlara, spor salonlarına, yollara isimleri verilerek onurlandırıldı. Bunun Akel’in uzun süredir yaptığı bir talep olduğunu ancak ne yazık ki bir yanıt alamadığını sözlerine ekledi.

2008’de bir dönem cumhurbaşkanlığına seçilen Hristofyas, genellikle 2013 kurtarma paketine yol açan finans sektöründeki olaylar ve Mari donanma üssünde 13 kişinin ölümüne neden olan ve neredeyse elektrik santralini yok eden patlamayla anılıyor. Temmuz 2011’de Vassiliko.

Görev süresi boyunca, Kıbrıs müzakerelerinde çok az ilerleme kaydedilmesine veya hiç ilerleme kaydedilmemesine rağmen, hükümeti, dönemin Kıbrıslı Türk lideri Mehmet Ali Talat ile birlikte, Ledra Caddesi’ndeki yoğun geçiş noktasını açmayı ve bazı bölgelerde çalışan iki toplumlu teknik komiteler kurmayı başardı. özellikle kültürel mirasa saygı.

Stefanou, merhum cumhurbaşkanının Kıbrıs sorunu konusunda Kıbrıs Türk tarafıyla uluslararası muhataplar ve “içtenlikle çözüm isteyen ve çözüm arayışında olan herkes” için bir referans noktası olmaya devam eden yakınlaşmalar sağladığını söyledi.

“Bay Hristofyas için Kıbrıs sorununun mutabık kalınan temel ve çerçevede çözümü hayatının amacıydı” dedi. “Sayın Hristofyas, geride tüm Kıbrıs için önemli, faydalı ve değerli yakınlaşmalar bıraktı. Umarım kaybolmazlar. Tarih, haksız yere ona atfedilenlerin çoğunu geri getirecektir.”

Hristofyas, “sıradan insanlardan gelen ve hangi pozisyonda olursa olsun, hayatı boyunca samimi, cana yakın, duyarlı, dürüst ve samimi kaldı” dedi.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu