Son Dakika

6 Haziran 2022’de Brent Petrol Fiyatları Güncellendi – Son Dakika Ekonomi Haberleri

Dünya petrol piyasasını yakından ilgilendiren Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 76,33 dolardan işlem görüyor. Dün 78,73 dolara kadar yükselen fiyat, küresel ekonomik endişelerin yanı sıra Suudi Arabistan’ın son yıllardaki en büyük üretim kesintisini açıklaması nedeniyle düşüş yaşadı. Suudi Arabistan, pazar günü gerçekleştirilen OPEC ve OPEC dışı Bakanlar Toplantısı’nın ardından, temmuzda günlük 1 milyon varil ek kesintiye gitme kararı aldı. Fed’in para politikası adımları da yatırımcıların odağında kalmayı sürdürüyor.

Bir varil Brent petrol, içeriğindeki %0,37 oranındaki sülfür sayesinde işlenmesi daha kolay olan “tatlı petrol” sınıfında yer alıyor. Bu bölgeden çıkarılan petrol tatlı ve hafif olduğu için, benzin ve dizel yakıt üretimi için uygundur. Petrolün fiyatı, nereden geldiği ve hangi bölgeden çıkarıldığına göre değişebiliyor. Üretimi daha ucuz ve hızlı olan petrol türleri daha çok talep görüyor.

Bir varil petrolün 42 galon ham petrol eşdeğerinde olduğunu vurgulayan verilere göre, bir varilden, 19,6 galon benzin, 10 galon dizel yakıt ve ısıtıcı yakıt, 4 galon jet yakıtı, 1,7 galon ağır akaryakıt, 1,7 galon LPG ve 7,6 galon diğer türevler üretilebiliyor.

Küresel petrol krizinin tekrarlanıp tekrarlanmayacağına dair endişelere rağmen, yaz seyahat sezonunun yaklaşması, benzin ve jet yakıtı talebinin artacağına yönelik beklentileri kuvvetlendiriyor. Brent petrolünde teknik olarak 76,54 ile 76,74 dolar aralığı direnç, 76,21 ile 76,08 dolar aralığı ise destek bölgesi olarak izlenebilir.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu