Türk Dünyası

Erhan Usta, İYİ Parti Grup Başkanvekilliği Görevinden Ayrıldı! – Son Dakika Türkiye Haberleri

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Müsavat Dervişoğlu’nun İYİ Parti’nin yeni genel başkanı olmasının ardından grup başkanvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Usta, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Partimiz Cumartesi günü 5. Olağanüstü Kurultayını gerçekleştirdi. Sayın Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin yeni genel başkanı olarak seçildi. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Sonuç olarak aldığım bu kararda, İYİ Parti’nin merkezde konumlandırılması ve partinin toparlanması ihtiyacına olan inancım etkili olmuştur” ifadelerini kullandı.

Usta, Dervişoğlu’nun bu ihtiyaca cevap vereceğine inandığını belirtirken, aynı zamanda desteklediği Koray Aydın’ın partinin toparlanmasına daha fazla katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Usta, Dervişoğlu ile uzun süredir sorunsuz bir şekilde çalıştıklarını ve kişisel olarak herhangi bir problem yaşamadıklarını vurgularken, delegelerin Dervişoğlu’nu uygun gördüğünü belirtti.

Ancak, desteklediği adayın başka olması sebebiyle Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etme kararı aldığını açıklayan Usta, yeni oluşturulacak İYİ Parti grubuna yer açmayı amaçladığını ifade etti.

Erhan Usta, Samsun’un Havza ilçesinde 1966 yılında doğmuş olup, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun olduğu bilinmektedir. Devlet Planlama Teşkilatı’nda çeşitli görevlerde bulunan Usta, 2015 yılında MHP’den Samsun milletvekili seçilmiş ve MHP grup başkanvekilliği görevini yürütmüştür.

9 Eylül 2020 tarihinde İYİ Parti’ye katılan Usta, Ekonomi politikaları başkanlığı görevine atanmış ve 2021 yılında Grup Başkanvekili olarak seçilmiştir. Evli ve 3 çocuk babası olan Usta’nın istifa kararı, partide yeni bir dönemin başladığını göstermektedir.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu