Kıbrıs

Sahte diploma soruşturmasında yeni tutuklamalar: V.K. ile N.K. 3 gün gözaltında kalacak

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde sahte belge düzenlemeye tahrik suçundan tutuklanan bir çift, bugün Güzelyurt Mahkemesi’ne çıkarıldı. Çiftin, soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmalarına karar verildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli Tahkikat Memuru Polis Çavuşu Bilger Koral, çiftin Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde sahte belge düzenlemeye tahrik suçuyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklandığını belirtti. Zanlılardan zanlı V.K.’nin üniversitede Ağız ve Diş Sağlığı Fakültesi’nde öğrenim gördüğünü ancak Psikoloji bölümünde okumadığını söylediğini aktardı.

Tahkikat Memuru, zanlı V.K. için üniversiteden temin edilen bilgilere göre, sahte not girişi yapılarak aynı gün sisteme mezun edildiğini belirtti. Eşi olan diğer zanlının da üniversiteden diplomasını almadığını, Ağız ve Diş Sağlığı bölümünü okuduğunu ancak mezun olmadığını ifade etti.

Zanlıların ikametgahlarında yapılan aramalarda diplomalar ve transkript belgelerinin bulunamadığı belirtildi. Soruşturma kapsamında 3 gün boyunca poliste tutuklu kalmaları talep edildi ve mahkeme bu talebi kabul ederek çiftin poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Sahte diploma skandalıyla ilgili yaşanan gelişmeler devam ediyor. Mahkemenin vereceği kararlar merakla bekleniyor.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu