Kültür & Sanat

Mona Lisa Tablosundaki Köprünün Romito Köprüsü Olduğu İddia Edildi.

Dünyanın En Ünlü Portresi Mona Lisa’nın Arkasındaki Köprü Ortaya Çıkarıldı

İtalyan tarihçi Silvano Vincenti’nin yürüttüğü araştırma, dünyaca ünlü tablo Mona Lisa’da resmedilen köprünün, Laterina beldesinde bulunan Romito Köprüsü olduğunu belirtti. Yapılan karşılaştırmalar ve tarihi belgelerle desteklenen araştırmaya göre, köprü, 16. yüzyılda Arezzo, Fiesole ve Floransa arasındaki yolculuğu kısaltması sebebiyle son derece aktif bir şekilde kullanılıyordu.

Vincenti, Romito Köprüsü’nde bulunan dört kemerin bugün tek bir kemerin ayakta kaldığını ifade etti. Mona Lisa tablosunda yer alan köprünün teşhisi için dron ile çekilen görüntüler ve tarihi belgeler analiz edildi. Manzaranın yüksek olasılıkla belirlenmesine katkıda bulunan bu analiz sonuçları, Roma’daki Yabancı Basın Derneği’nde düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

Ünlü ressam Leonardo da Vinci’nin 1503-1507 yılları arasında yaptığı ve Floransalı tüccar Francesco del Giocondo’nun eşi Lisa Gherardini’yi resmettiği tablo, halen Paris’teki Louvre Müzesi’nde sergileniyor. Daha önce Piacenza vilayetindeki Bobbio’daki Ortaçağ köprüsü ya da yine Arezzo vilayetindeki Buriano’da bir köprü olarak belirlenen Mona Lisa’nın arkasındaki köprü, Vincenti’nin araştırmasıyla artık Romito Köprüsü olarak bilinecek.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu