Türk Dünyası

Kazan’daki Türkmenistan Başkonsolosu, Genç Diplomat Yarışması Katılımcılarıyla Toplantıda Bulundu.

Kazan’da Genç Diplomatlar Yarışması Katılımcıları ve Yabancı Ülkelerin Başkonsolosluk Genel Müdürleri Buluştu

22 Nisan’da Kazan’da gerçekleşen bir toplantıda, Kazan’da akredite edilmiş yabancı ülkelerin Başkonsoloslarını -özellikle Türkmenistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’ın Başkonsoloslarını- genç diplomatlar yarışmasının katılımcılarıyla bir araya geldi. Bu bilgi, Kazan’daki Türkmenistan Başkonsolosluğu’nun web sitesinde yer almaktadır.

Toplantı sırasında, Genç Diplomatlar yarışmasının katılımcıları, diplomatlar aracılığıyla bahsi geçen ülkeler ile Rusya, özellikle de Tataristan Cumhuriyeti arasındaki mevcut durum ve işbirliği alanları hakkında detaylı bilgi edindiler.

Özellikle Türkmenistan Başkonsolosu Guych Garayev, İran ve Kırgızistan ile birlikte Türkmenistan’ın Rusya Federasyonu ile işbirliği bağlamında Türkmen-Tataristan işbirliğinin önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Bu, ticari, ekonomik, bilimsel, teknik, kültürel ve insanî alanlarda işbirliği anlamına geliyor.

Ayrıca, Kazan’da yakın zamanda düzenlenen büyük Türkmen şairi Magtymguly Pyragy’nin 300. doğum gününe ithafen düzenlenen Uluslararası Yuvarlak Masa toplantısına da değinildi. Bu toplantı, Türkmenistan Başkonsolosluğu ve Tataristan Cumhuriyeti Bilimler Akademisi tarafından ortaklaşa düzenlenmişti.

Bu fırsattan yararlanan Garayev, “diplomat”ın bugün sadece diplomatik hizmette bir pozisyon olmadığını, aynı zamanda bir yaşam tarzı ve iş anlayışı olduğunu belirtti. Gençlerin bugün bu mesleğe büyük ilgi gösterdiğini, diplomatik becerileri, görgü kurallarını, protokolü, teorik bilgileri zenginleştirdiğini vurguladı. Başkonsolos, bunun büyük dünyamızda barışı, istikrarı, refahı ve karşılıklı anlayışı güçlendirmeye büyük katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

Etkinlik sırasında katılımcılar, devletler arası işbirliğini güçlendirmenin yolları hakkında fikir alışverişinde bulundular. Başkonsoloslar, inisiyatiflerinden dolayı onlara teşekkür etti ve gençlerin uluslararası ilişkilerin gelişimindeki önemini vurguladı.

Etkinliğin sonunda, yarışma katılımcıları, yabancı diplomatlara kendi elleriyle hazırladıkları unutulmaz hediyeler sundular. Özellikle, Türkmen tarafı için Magtymguly Pyragy’nin şiirlerinin bulunduğu, ünlü Kul Şarif’in arka planında yapılmış anı bir hediye hazırlandı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu