Kıbrıs

YKS 17-18 Haziran’da yapılıyor.

YKS Sınavı, Türkiye ve KKTC’de Gerçekleştirilecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak. Bu sınava üç buçuk milyonun üzerinde aday başvuruda bulundu.

Yüksek Öğretim ve Dışilişkiler Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, sınav Türkiye ile aynı anda KKTC’deki sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir. KKTC sınav merkezlerinde ise 2 bin 52 öğrenci sınava katılacak.

Sınava katılacak öğrencilerin 1.063’ü lise son sınıfta öğrenim görürken, 989’u çeşitli liselerden geçmiş yıllarda mezun olan öğrencilerden oluşmaktadır. Lise son sınıfta olan öğrencilerin 782’si düz liselerde, 85’i meslek liselerinde, 168’i Türk Maarif kolejlerinde ve 28’i özel kolejlerde eğitim görmektedir. Mezun olan öğrencilerin ise 655’i düz liselerden, 303’ü meslek liselerinden, 23’ü Türk Maarif kolejlerinden ve 8’i özel kolejlerden mezun olmuştur. KKTC uyruklu öğrencilerden ise sınav merkezleri dışında bir sınav merkezinde sınava girecek olan öğrenci sayısı 70’tir.

Sınav, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda gerçekleştirilecektir. TYT 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’te başlayacak ve 165 dakika sürecektir. AYT ise 18 Haziran Pazar günü saat 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecektir. YDT ise 18 Haziran’da saat 15.45’te başlayacak ve süresi 120 dakika olacaktır.

Sınava girecek adayların dikkat etmesi gereken hususlar ise şunlardır: Adaylar TYT ve AYT için sınav binalarına saat 10.00’dan sonra, YDT için ise 15:30’dan sonra alınmayacaktır. Adaylar sınava giriş belgesi ve fotoğraflı kimlik belgesini yanlarına almaları gerekmektedir. Sınava girerken, cüzdan, saat, kolye, küpe, yüzük gibi eşyaların yanlarında bulundurulmaması gerekmektedir. Gerekli araç gereçler sınav odasında öğrencilere verilecektir.

Yüksek Öğretim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Behcet Çelebi, sınava girecek öğrencilere ve ailelerine sağlıklarına dikkat etmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Çelebi, dinlenme, sağlıklı beslenme, uyku düzenine dikkat etmek ve rutini bozmamak gibi faktörlerin önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca Çelebi, öğrencilere ve ailelere başarılar dileyerek, tercihlerine yerleşebilmelerini ve başarılı bir yükseköğretim hayatı geçirebilmelerini temenni etti.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu