Kıbrıs

TSK, Dostlarına Destek Oluyor: KKTC, Azerbaycan ve Libya

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Savunma ve güvenlik alanında atılan her adım, hayata geçirilen her proje, uluslararası pazarda önemli bir aktör haline gelen Türkiye’nin gücünü simgelemektedir” dedi.

Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), denizlerde ve semalarda Türkiye’nin hak ve menfaatlerini koruduğunu, buna ilaveten başta KKTC, Azerbaycan ve Libya olmak üzere dost, kardeş ve müttefiklerinin haklı davasına destek olduğunu söyledi.

Akar, 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığındaki, “Retrofiti Yapılan 4’üncü A400M Uçağının Türk Hava Kuvvetlerine Teslim Töreni”nde, retrofit anlaşmasının Ekim 2019’da imzalandığını hatırlattı.

Anlaşma çerçevesinde retrofit işlemleri tamamlanan 3 uçağın Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildiğini belirten Akar, bugün de retrofiti tamamlanan 4’üncü uçağı teslim aldıklarını aktardı.

Dünyada sadece 4 merkezde yapılabilen ve en gelişmiş kargo uçaklarından olan A400M’nin retrofit işlemlerinin, Kayseri 2’nci Hava Bakım Fabrikası’nda gerçekleştirilmesini “bir gurur vesilesi” olarak nitelendiren Akar, “Ülkemizin ve Kayseri’mizin yüz akı olan fabrikamız, savunma ve havacılık alanında, tarihinden gelen tecrübeyle faaliyetlerini başarıyla sürdürmekte, kalifiye personeli, imkan ve kabiliyetleri ile savunma sanayimize ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır.” diye konuştu.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu