Kültür & Sanat

“Sergide Bir Gün” DAÜ’de tanıtılacak

Ceyda Alçıcıoğlu Kozal’ın “Sergide Bir Gün” adlı kitabı, 28 Mart Salı, 17.30’da Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Aktivite Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilecek söyleşi ile tanıtılacak ve satışa sunulacak.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Medya Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinlik “DAÜ ile Kitap Buluşmaları 2023” etkinlikleri kapsamında “Bilgi Yolunda Kitap” sloganıyla yapılan etkinliklerin bir parçası olarak düzenlenecek.

Açıklamaya göre kitap, DAÜ Rektörlüğü’nün gerçekleştirdiği “Portreler Stiller ve Hikayeleri” projesi bağlamında hayat buldu. Kitap, proje amaçlarına uygun olarak Kıbrıslı sanatçıların yer aldığı portreler sergisinden yola çıktı. “Sergide Bir Gün”; portre sanatını, stilleri ve tekniklerini içerirken, çocuklara yaratıcı bir ortamda sergi gezme kültürünü aşılamaya çalışıyor.

Portre sanatı ve sergideki sanatçılarla ilgili bilgilerin yer aldığı kitap; eserlere bakma, yorumlama, anlam çıkarma öğretilerini eğlenceli ve aktif bir yöntemle aktarmayı deniyor.

Kitabın editörlüğünü aynı zamanda projenin de küratörlüğünü yürüten DAÜ Sanat Koordinatörü Zehra Şonya üstlenirken, eğitim danışmanlığını ise DAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Eda Yazgın gerçekleştirdi. Kitaba ilişkin düzenlenecek olan söyleşide, Zehra Şonya tarafından proje ile ilgili bilgiler ve hedefler aktarılacak. Ceyda Alçıcıoğlu Kozal’ın kitap yazım sürecinden bahsedeceği söyleşide, Doç. Dr. Eda Yazgın da kitabın eğitim bağlamındaki değerlendirmesini paylaşarak tartışmaya açacak.



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: BRTK

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Çeviri: Sergide bir gün one day at EMU

Doğu Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, öğrencilerine önemli bir fırsat sunuyor. “Sergide bir gün” isimli etkinlik, öğrencilerin yeteneklerine tanıklık etmek için DAÜ’ye geliyor.

Etkinlikte, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri tarafından yapılan eserler, DAÜ Merkezi Kütüphane’nin giriş katında sergilenecek. Sergi, 14 Nisan Perşembe günü saat 18.00’de açılacak ve 29 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek.

Sergide yer alacak olan eserler, fotoğrafçılık, resim, heykel ve grafik tasarım dallarında olacak. Öğrenciler, yaptıkları eserleri sergilemenin yanı sıra, seçtikleri konular hakkında da bilgi vermek için hazır bulunacaklar.

“Güzel sanatlar ve tasarım, bireysel yetenekleri, hayal gücünü ve yaratıcılığı ön planda tutan bir dal. Bu etkinlik, öğrencilerimizin yeteneklerini sergileme fırsatı sunuyor” diyen Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, öğrencilere başarılar diledi.

Sergiye katılacak olan tüm GSF öğrencilerini kutluyoruz. Bu tür etkinliklerin daha fazla çıkmasını diliyoruz. Serginin herkese ilham vereceğini umuyoruz.

ACM Cyprus

Yapay Zeka Teknolojisiyle Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu