Kıbrıs

HP Başkanı Özersay Ercan Havalimanı konusunda açıklama yaptı – BRTK

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Ercan Havalimanı Sözleşmesine göre işletmeci firmanın Ercan Havalimanında en az 150 güvenlik görevlisi çalıştırması gerektiğini ancak şu anda Ercan’da toplam güvenlik görevlisi sayısının 50 kişinin altında olduğunu söyledi.

HP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, “güvenlik açığının kapatılması için Polis Teşkilatına gereksiz bir yük yüklendiğini” dile getiren Özersay “bu şekilde sözleşmeye aykırı olarak şirkete kıyak çekilirken, polisimize, devlete ve halka külfet bindirilmiş oluyor” ifadelerini kullandı.

Ercan işletmecisine aynı sözleşmenin maddeleri ve pandemi gerekçe gösterilerek 59 milyon Euroluk bir ödeme yapılırken, sözleşmede halkın ve devletin yararına olan güvenlikle ilgili bu maddenin neden uygulanmadığını, şirketin 150 güvenlik görevlisi istihdam etmeye neden zorlanmadığını ve bunu yapmadığı için neden şirketten tazminat istenmediğini soran HP lideri Kudret Özersay “buradan Maliye Bakanı sayın Berova’ya ve Ulaştırma Bakanı sayın Arıklı’ya çağrıda bulunuyorum, bu konuda derhal adım atmaları gerekir” dedi.

Bu konunun sivil havacılık kurallarıyla da ilgili olduğunu ve Ercan Havalimanından yapılan uçuşları da olumsuz yönde etkileme riski içerdiğine dikkat çeken Özersay “sivil havacılıkta bir havalimanında güvenlik açısından asgari kurallar vardır ve bunlara uyulması gerekir. Belirli sayıda güvenlik görevlisinin çalıştırılması zorunluğu yanında bu çalışanların belirli aralıklarla rotasyon usulü değiştirilmeleri de zorunludur. Şu anda Ercan havalimanında bu açıdan ciddi zafiyetler söz konusudur. Çünkü ilgili şirket muhtemelen kendi masraflarını azaltmak ve karını artırmak için sözleşmede kendi yükümlülüğü olmasına rağmen ve en az 150 güvenlik görevlisi çalıştırması gerekirken bu şartı yerine getirmeyerek 50’den dahi az sayıda güvenlik görevlisi çalıştırmaktadır. Bu durum kabul edilebilir değildir çünkü yük polisimizin sırtına kalmaktadır” ifadelerini kullandı.

-“Güvenlik görevlisi olarak çalıştırılan insanlar aylardır maaşlarını alamıyor, mağdur ediliyor”

Bir süre önce Ercan işletmecisi konumundaki şirketin güvenlik personeli alımı yapacağının duyurulduğunu, hatta UBP-DP-YDP koalisyonundan bazı milletvekillerinin insanlara SMS mesajları atarak “Ercan yarı devlettir, iş güvencesi vardır, partimizin ilçe teşkilatları kanalıyla başvuru yapın” denildiğini ve bu yoldan şirket kanalıyla partizanlık dahi yapılmaya çalışıldığını öne süren Özersay “şimdi öğreniyoruz ki güvenlik görevlisi olarak işe alınan gençler bir süredir maaşlarını dahi alamıyorlar, bir nevi devlete işe girdiğini sanarak görev kabul edenler bu şartlarda çalışmak istemeyip istifa etmeye kalktıklarında ise yüklü bir tazminat ödemek zorunda bırakılıyorlar. Özetle ortada zaten sayı olarak yetersiz olan güvenlik personeli ile ilgili ciddi bir mağduriyet de söz konusudur. Çalışma hayatı kuralları belli ki yok sayılmaktadır. Bu durumu başlangıçta insanlara attıkları mesajlar ile teşvik eden siyasiler, vekiller şimdi nerededir?” diye sordu.



Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu