Türkiye

“Çözüm Afet ve Deprem Bakanlığı”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül CNN Türk ekranlarında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sarıgül Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası çözüm önerileri sundu.

Afet ve Deprem Bakanlığı kurulması gerektiğini ifade eden Sarıgül, “Çözüm, Afet ve Deprem Bakanlığı’nın kurulması. Biz bunu 2,5 sene önce dile getirdik. Bu bakanlık tüm siyasi isimlerden ve süreçlerden uzak kalmalı. Bu bakanlık deprem olduğu zaman deprem bölgesindeki tüm yerel birimleri bypass edebilmeli. Son depremlerde bölgedeki mülki amirler yakınlarını kaybettiler, bunları gördük. Bu yüzden bahsettiğimiz Afet ve Deprem Bakanlığı, Allah göstermesin ama bir deprem olursa o bölgede kontrolü üstlenmeli. Bizim insanlar ölmeden tedbir almamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

GÜVENLİ ŞEHİR GÜVENLİ BİNA AMA NASIL?

Konuşmasında kentsel dönüşüme de değinen Sarıgül, “Yeni bir altyapının çözümü kentsel dönüşümdür. Yeni yapılar için zemin etüdü yapılması gerekiyor. Deprem Türkiye’nin kaçınılmaz bir gerçeğidir. Bu yüzden biz depreme karşı önden tedbir almak zorundayız.” dedi.

SEÇİM SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Seçim sürecinin gidişatına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Sarıgül, “Seçimin geç kalması daha büyük sıkıntılara, polemiklere neden olabilir. Bu yüzden seçimin zamanında hatta 1 ay önceye alınarak yapılması daha doğru olur. Muhalefet partilerinin görevi seçimi istemektir. Süreç biraz daha ilerleyince seçim konusu konuşulsaydı daha doğru olurdu, daha etik olurdu. İnsanların acıları var, bu acılarının arasında seçimin konuşulmaması lazımdı.” dedi.

TDP BİR İTTİFAKA KATILACAK MI?

Herhangi bir ittifaka katılıp katılmayacağı sorusuna cevap veren Sarıgül, “Biz şimdiye kadar 4 gölge bakanımızı açıkladık. Eğer iki ittifaktan birileri gelip açıkladığımız isimlerle çalışmak istediğini, bizimle çalışmak istediğini söylerse bu konuda masaya otururuz.” dedi. 

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu