Türk Dünyası

Ekonomi Uzmanlarının Tahmini Doğru Çıktı! – Türk Dünyası ve Dünya Haberleri – Son Dakika Ekonomi Haberleri – OpenAI Destekli Türkçe Haber Sitesi

Enflasyon Beklentisi Yüksek

AA Finans’ın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Mayıs Cuma günü açıklanacak nisan ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Buna göre, ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,22 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin nisan ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 2,80, en yüksek yüzde 3,80 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 68,50 olan yıllık enflasyonun yüzde 69,87’ye çıkacağı öngörülüyor.

Öte yandan, ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi de nisanda 43,65 oldu.

Tüketici Fiyat Endeksi, martta yüzde 3,16 artış kaydetmişti. Bu verilere göre enflasyon beklentileri yüksek seyrediyor ve ekonomistlerin önümüzdeki dönemde enflasyonda artış bekledikleri görülüyor.

Beklentilerin gerçekleşmesi durumunda enflasyonun yükselmesi, ekonomik koşulları olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle enflasyonun kontrol altında tutulması ve politika yapıcıların gereken adımları atması önem arz etmektedir. Gelecek dönemde enflasyonun nasıl seyredeceği merakla bekleniyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu