Yaşam

Dünya’nın En Hızlı Treni Hangisidir? En Hızlı Trenler Kaç Km Hıza Ulaşıyor?

expand

Şangay Maglev üzerinde kullanılan bu tren 460 kilometre gibi bir hıza ulaşmaktadır. Özellikle saatte ulaşılan bu hız ile birlikte çok kısa süre içerisinde çok uzak mesafelere gitme olanağı bulunur. Mıknatıs vasıtasıyla demirleri temas eden bu trenler her geçen zaman daha da artış göstermeye devam ediyor.

Dünya’nın En Hızlı Treni Hangisidir?

Dünyanın en hızlı trenleri özellikle yüksek nüfusa sahip şehirlerde önemli yer taşınmaktadır. Bunlar Özellikle de Metropolit şehirleri için ön plana çıkıyor. Bu doğrultuda Şu an için en hızlı trenin Çin’in Şangay şehrinde bulunan tren olduğunu söylemek mümkündür.

Shanghai-Maglev olarak da öne çıkan bu tren, saatte 460 kilometre gibi bir hıza ulaşarak muazzam bir hız gerçekleştirilmektedir. Dünyanın en büyük şehirlerinde toplu taşımada kullanım amaçlı ele alınan bu trenler, görsel açıdan da oldukça etkili bir görüntü ortaya çıkarmaktadır. Diğer yandan bu kadar yüksek hıza çıkmalarına rağmen oldukça güvenilir trenler olduklarını söylemek mümkün.

En Hızlı Trenler Kaç Km Hıza Ulaşıyor?

Dünya çapında birçok farklı hızlı tren türü bulunmaktadır. Elbette bunlar kurulumu gerçekleştiren raylar ve teknoloji sisteme bağlı olarak farklılık gösterebilir. Örneğin yapılan demiryolu altyapısı ile beraber genelde 350 km gibi bir hız ortalama olarak ön payına çıkmaktadır. Günümüzde düzenli yapılan seferler için ise şu an 305 kilometre gibi bir hız standart olarak ele alınıyor.

Bu konuda yüksek hıza çıkmış Tren ise Çin’de bulunmaktadır. 460 kilometre gibi bir yüksek hıza ulaşan bu tren aynı zamanda toplu taşımada kullanılıyor. Tabii aynı zamanda trenin gideceği mesafe ile birlikte taşıma kapasitesine bağlı olarak da yine trenin hızı değişkenlik gösterebilir.

En Hızlı Tren Rekoru Kaçtır?

Dünya çapında düzenli olarak sefer gerçekleştirmek suretiyle birçok farklı hızlı tren olduğunu söylemek mümkündür. Tabii bu durum genelde 300 kilometre ile 400 kilometre arasında farklılık yaratmaktadır. Saatte yapılan bu hız ile beraber çok kısa süre içerisinde yine çok uzak mesafelere gitme imkanı elde ediliyor.

Bu konuda yapılan rekor hız ise 3 Nisan 2007 yılında gerçekleştirilmiş bir rekordur. Seyahat amacıyla gerçekleştirilen hızlı tren yolculuğu esnasında saati 574.8 kilometre kadar çıkılmıştır. Fransa’da kırılmış olan bu rekor günümüzde hala geçerlidir.

 

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu