Türk Dünyası

Bayraktar TB3: Yeni Nesil İHA Geliyor!

Baykar’ın Milli SİHA’sı Bayraktar TB3, Test Uçuşlarında Başarıyla Devam Ediyor

Milli ve özgün bir başarıya daha imza atan Baykar, Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) test uçuşlarını başarıyla sürdürmeye devam ediyor. İki prototipi ile gerçekleştirilen testlerde yaklaşık 272 saat havada kalan milli SİHA, geleceğe yönelik umut verici adımlar atıyor.

Cumhuriyetimizin 100. yılını taçlandırmak amacıyla 27 Ekim 2023 tarihinde ilk uçuş testini başarıyla tamamlayan Bayraktar TB3 SİHA’nın test uçuşları aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Çorlu ilçesinde yapılan testlerde iki prototip de orta irtifada icra edilen sistem ve dayanım performanslarını başarıyla sergiledi.

Bugüne kadar gerçekleştirilen test uçuşlarıyla toplamda 272 saatten fazla havada kalan Bayraktar TB3 SİHA, TEI tarafından yerli olarak geliştirilen PD-170 motoruyla başarılı bir şekilde havalanıyor. Milli SİHA, uzun uçuş testinde 32 saatten fazla havada kalıp 5.700 km yol kat etmişti.

Milli SİHA, 26 Mart 2024 tarihinde Aselsan tarafından geliştirilen ASELFLIR-500 ile ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Dünyadaki muadillerinden daha yüksek performansa sahip olan ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi entegrasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Bayraktar TB3 SİHA, kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilme özelliğine sahip olacak. TCG Anadolu gibi gemilerde testlere başlanması planlanan milli SİHA, keşif-gözetleme ve taarruz görevlerinde büyük bir avantaj sağlayacak.

Baykar, ihracat konusundaki başarısını da sürdürüyor. Öz kaynaklarını kullanarak tüm projelerini hayata geçiren Baykar, savunma ve havacılık sektöründe ihracat liderliğini sürdürüyor. Geçen yıl 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Baykar, dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı unvanını koruyor.

Baykar’ın başarılı çalışmaları ve milli teknolojiye verdiği önem, Türk havacılığının geleceği için umut verici bir şekilde devam ediyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu